Colocatie,cloud & managed services

Windows 10 ,mei 2019 Update

De Windows 10 mei 2019 Update is eindelijk klaar om te downloaden, en het is de eerste - en mogelijk enige - grote update voor Microsoft's zich voortdurend ontwikkelende Windows 10 besturingssysteem van dit jaar. Bekend als Windows 10 versie 1903 of 19H1, is de Windows 10 mei 2019 Update weer een onderdeel van Microsoft's plan om grote gratis updates uit te brengen die nieuwe functies, tools en apps naar Windows 10 brengen.

In dit artikel hebben we alles verzameld wat je moet weten over de Windows 10 mei 2019 Update

Een nieuw licht thema
De Windows 10 mei 2019 Update brengt een nieuw Light desktop thema, wat een mooi contrast vormt met het Dark thema dat we gewend zijn met Windows 10.
Het maakt niet alleen de taakbalk en het Startmenu lichter, maar er zijn ook nieuwe pictogrammen gemaakt die beter passen bij het nieuwe Light thema.
Het beste van alles is dat u delen van het thema Licht en Donker kunt mixen en matchen om een look te krijgen die het beste bij uw smaak past.

Een beter startmenu
Microsoft is doorgegaan met het aanpassen van het Startmenu en de wijzigingen die het heeft aangebracht in de Windows 10 mei 2019 zijn zeker welkom.
In de eerste plaats is het Start-menu wanneer u de update voor het eerst gebruikt veel minder rommelig, met tegels en snelkoppelingen voor vooraf geïnstalleerde apps die minder ruimte innemen.
Er zijn echter nog steeds een aantal apps en games die vooraf zijn geïnstalleerd, en er zijn er waarschijnlijk ook enkele die je niet wilt gebruiken. Met de Windows 10 mei 2019 Update kunt u nu meer voorgeïnstalleerde apps verwijderen dan vroeger.

Een andere opmerkelijke verandering komt in de vorm van het veranderen van het Start-menu om zijn eigen specifieke proces te hebben - StartMenuExperienceHost.exe in plaats van dat het wordt gehost door ShellExperienceHost.exe.

Dat klinkt misschien als een complexe verandering onder de motorkap, maar de enige merkbare vertakking voor de gebruiker zal zijn dat het Start-menu soepeler werkt, en beschermd is tegen mogelijke problemen die veroorzaakt kunnen worden door andere delen van het OS.
Het eindresultaat is een betrouwbaarder Startmenu, volgens Microsoft, en een betrouwbaarder Startmenu, en ook een responsiever menu, omdat Start zichzelf niet langer opschort, dus dat zorgt voor een slokje

Chromium-based gebaseerde Microsoft Edge
Microsoft Edge heeft al jaren moeite om voet aan de grond te krijgen en de Windows 10 mei 2019 Update heeft een oplossing. Microsoft's eigen browser zal nu op basis van Chroom zijn, wat betekent dat deze open source zal zijn en meer compatibiliteit zal hebben met populaire websites en plugins.

Maar, dit is meer dan alleen een eenvoudige poort van Chrome, Microsoft Edge heeft een aantal nieuwe functies te bieden. De grootste daarvan is de "Internet Explorer Mode". Er is weinig liefde voor Internet Explorer, maar het feit is dat er genoeg websites zijn die niet compatibel zijn met moderne browsers - deze Internet Explorer modus lost dat probleem op.
Er zijn ook nieuwe privacyfuncties, een nieuw "Fluid Framework" voor ontwikkelaars om betere interactieve ervaringen te creëren, verbeterd door AI, en een Collecties-functie waarmee mensen inhoud van over het hele web kunnen verzamelen, organiseren en delen.

Cortana is niet langer geïntegreerd in het zoekveld
In de Windows 10 mei 2019 Update wordt Cortana gescheiden van het zoekvak in de taakbalk.
Naast het splitsen van zoekopdracht en Cortana op de taakbalk, zijn de instellingen voor deze twee ook opgesplitst in Windows 10, samen met het groepsbeleid.
Dus als u nu op zoeken klikt, krijgt u een eenvoudige zoekfunctie voor het besturingssysteem. En als je Cortana wilt oproepen, moet je haar aparte pictogram gebruiken.

Cortana wordt slimmer
Microsoft heeft gewerkt met de recente overname Semantic Machines, het bouwen van een nieuwe en verbeterde conversatie AI-technologie in Cortana. Deze technologie zal Cortana helpen nuttiger te zijn, door meer geavanceerde antwoorden te geven in plaats van nutteloze, ingeblikte antwoorden op uw vragen.
Als u bijvoorbeeld een reis plant om een evenement bij te wonen, zal Cortana verwijzen naar eerdere informatie om beter vluchten, hotels, restaurants en meer voor te stellen.

U kunt nu de updates pauzeren
De Windows 10 mei 2019 Update stelt mensen die Windows 10 Home Edition gebruiken in staat om Windows updates voor een bepaald aantal dagen te pauzeren.
Dit is een zeer handige functie die u een beetje ademruimte geeft wanneer een update wordt uitgebracht. Het geeft u de tijd om uit te checken om er zeker van te zijn dat de update correct werkt, en als er problemen zijn, kunt u de update pauzeren totdat ze zijn opgelost.

In een perfecte wereld zou een nieuwe Windows update zonder problemen aankomen, maar zoals we in het verleden hebben gezien, gebeurt dat zelden. Deze functies zijn beschikbaar geweest voor Enterprise en professionele Windows 10 gebruikers, dus het is goed om te zien dat het ook naar de thuisversie komt.

Gereserveerde ruimte voor updates
Een van de meer controversiële functies die de Windows 10 mei 2019 Update brengt, is dat er nu 7 GB ruimte op uw harde schijf wordt gereserveerd om tijdelijke bestanden op te slaan.
Hoewel sommige mensen het misschien niet leuk vinden dat Windows 10 zichzelf helpt om nog meer opslagruimte op uw harde schijf te creëren, is het idee dat dit het downloaden van Windows 10-updates in de toekomst gemakkelijker zal maken en zal voorkomen dat mensen een fout ervaren wanneer een update niet wordt geïnstalleerd als gevolg van ruimtegebrek.

Met Windows Sandbox kunt u experimenteren
Als u Windows 10 Professional gebruikt, dan kan de nieuwe Windows Sandbox tool interessant zijn. Het stelt u in staat om eenvoudig een gevirtualiseerde versie van Windows 10 in een venster uit te voeren, zodat u software kunt uitvoeren en instellingen en code kunt testen zonder dat dit invloed heeft op uw Windows 10 installatie.
Dit is slechts een voorproefje van de nieuwe functies die naar Windows 10 komen met de mei 2019 Update. We zullen deze lijst blijven bijwerken naarmate we meer ontdekken.

Handige foutmeldingen
Het Blue Screen of Death is op dit moment berucht, het verschijnt wanneer Windows een kritieke fout tegenkomt, maar ze zijn nooit erg nuttig geweest voor de gemiddelde gebruiker. Maar het ziet er naar uit dat dit verandert met de Windows 10 mei 2019 Update.

Microsoft is eindelijk de foutmeldingen aan het veranderen om meer hulp te bieden - ze zullen je nu vertellen hoe je de problemen moet oplossen. De foutmelding zal verschijnen wanneer er een probleem is opgetreden, en gebruikers zouden opties moeten zien om het te proberen op te lossen. De foutmeldingen zullen ook een link hebben naar een kennisbank, in plaats van gebruikers te dwingen te vertrouwen op Google voor antwoorden.