Colocatie,cloud & managed services

Waarom heb ik een SSL certificaat nodig?

Een SSL Certificaat houdt uw website veilig en beveiligd

Ooit gemerkt hoe de meeste website adressen beginnen met een "HTTP" en slechts enkele beginnen met "HTTPS"? De toegevoegde "S" betekent dat de site SSL-beveiliging heeft. SSL staat voor Secure Sockets Layer. Zonder al te technisch te worden, creëert SSL-technologie een veilige verbinding door gegevens te versleutelen terwijl deze tussen webservers en browsers worden doorgegeven. Het voorkomt in principe dat gevoelige informatie zoals creditcardnummers en wachtwoorden worden onderschept door derden.

Het certificaatgedeelte dient als een elektronisch document dat wordt gebruikt om referenties zoals de naam van de certificaathouder, het serienummer van het certificaat, de vervaldatum en de handtekening van de certificeringsautoriteit te verifiëren. Wanneer een gebruiker vertrouwelijke informatie van een webserver verstuurt, krijgt de browser van de gebruiker toegang tot het SSL-certificaat en wordt een beveiligde verbinding tot stand gebracht.

Een SSL-certificaat verhoogt uw zoekpositie

Google wil zijn reputatie in stand houden door ervoor te zorgen dat de websites waartoe mensen toegang hebben vanuit de zoekresultaten veilig en beveiligd zijn. Daartoe zijn ze HTTPS gaan gebruiken als een rangschikkingssignaal. Het zal steeds belangrijker worden naarmate er meer websites aan boord komen. Het zal niet lang meer duren voordat een beveiligde HTTPS-verbinding een essentieel onderdeel van de ranking wordt.

Een SSL-certificaat schept vertrouwen

Als je bezoekers wilt laten zien dat je waarde hecht aan hun veiligheid, dan zal een SSL-certificaat een grote bijdrage leveren aan het opbouwen van vertrouwen.

Tot slot

Alle SSL-certificaten vervallen uiteindelijk en moeten opnieuw worden uitgegeven. Wanneer dit gebeurt, is het mogelijk dat je computer of e-mailtoepassing het nieuwe certificaat niet herkent. In sommige gevallen wordt u gevraagd om het certificaat handmatig goed te keuren of de verbinding te verbreken.

Neem contact met ons voor meer informatie voor je eigen SSL certificaat.